La segona mostra de teatre El Petit Format d’Olot tanca amb els objectius acomplerts: públic, companyies i voluntaris molt satisfets amb el teatre de proximita

01/12/2016

 

Aquest 2016 El Petit Format s’ha fet més gran, creixent en nombre de dies i de companyies, i amb la particularitat que una de les propostes s’ha representat en un menjador duna casa particular.

 

La segona edició d’aquesta mostra de teatre de proximitat arriba al final del recorregut amb el millor balanç pel que fa a aforament, proposta escènica i tracte a les companyies i als espectadors. La programació de la segona edició de El Petit Format l’han conformat un total de vuit espectacles que durant quatre dies han ocupat diversos indrets de la ciutat, exhaurint les entrades en tres espectacles, i obtenint unes crítiques teatrals molt favorables per part del públic assistent.

 

La idea de crear El Petit Format va néixer en el moment que els components d’Una Càpsula Teatre, organitzadors de la mostra, van posar-se a treballar amb el guió de ‘Fuita’, una comèdia del dramaturg Jordi Galcerán, i que pretenien representar als menjadors i a sales d’estar dels habitatges de la ciutat. Així fou com va estrenar-se i va donar el tret de sortida a la mostra, i que en aquesta edició ha tingut lloc en espais tan diversos com ara el Casal Marià, Can Trincheria, el Teatre Principal, els Catòlics o l’Orfeó, entre d’altres.

 

La mostra ha clos la segona edició amb entrades pràcticament exhaurides a tots els espectacles. Unes 500 localitats s’han omplert per gaudir de les propostes, que han limitat l’aforament entre 30 i 90 espectadors, segons l’espectacle.

 

Els membres de l’organització estem molt satisfets, ja que més enllà de les xifres, el que s’ha complert a estat els objectius de la mostra, i per tant el balanç és molt positiu; propòsits enfocats en apropar a l’espectador la veritat del teatre, oferir un bon tracte tant al públic com a les companyies convidades i així com també a tots els voluntaris que fan possible el correcte desenvolupament de cada espectacle.

 

D’aquí a un o dos mesos, els membres de l’organització tornarem a recórrer els teatres catalans a la recerca de nous espectacles de petit format, per bastir un nou programa que, pugui encarar la tercera edició.