Èxit "NIT DE LA POR" i el "HALLOWEEN" amb el Walking Calabotí i la Castenyada!

02/11/2016

Unes 500 persones van atrevir-se a anar a la Nit de la Por de les Preses. Després d’un any de descans, la companya local Klyngh Teatre tornava a organitzar un laberint ple de morts vivents per fer passar una nit terrorífica als joves del poble.

La Nit de la Por de les Preses enguany ha estat una mica més tenebrosa encara. La companyia Klyngh teatre va comptar amb la col·laboració de Jumpack per introduir llum i efectes especials que van convertir el laberint de la pista poliesportiva del poble en un túnel del terror on fins a 500 persones van atrevir-se a endinsar-s’hi. Hi entraven pel Centre Cultural de les Preses, que tal com explica Ferran Bassaganyes, membre de l’organització, es va convertir en un portal que separava el món dels morts del món dels vius.

Fins a una quinzena de figurants esperaven als atrevits que s’endinsaven en el món dels morts. I tot i els crits que s’hi van poder sentir, al final, un cop fora del laberint, tothom comentava la jugada entre somriures i rialles. 

 També a Les Preses, es va celebrar conjuntament la castanyada i el Halloween. Les dues tradicions van compartit protagonisme en total unes  300 persones   no s’ho van voler perdre.

 La celebració a Les Preses va començar a les 4 de la tarda amb un taller de carbasses organitzat per l’AMPA de l’Escola La Bòbila.

 Un cop finalitzat el taller i amb totes les carbasses il·luminades va iniciar-se la tercera edició de la Rua De Halloween, que va recórrer els principals carrers del poble. Enguany, es titulava ‘The Wakling Calabotí’ i tal com explica Judit Compte, de la companyia Klyngh Teatre organitzadora de la rua, estava inspirada en la faràndula del poble. 

Un cop el seguici de zombies, bruixes i bruixots van tornar a ser al centre cultural de les Preses carregats de caramels, va iniciar-se la castanyada i les paperines de paper i les castanyes cuites per l’associació de jubila76yts del poble van prendre el protagonisme.